Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol26/57/zg2ufapxtdf01mb/sldzajecar.org.rs/public_html/libraries/vendor/joomla/application/src/Web/WebClient.php on line 372
Timočki medicinski glasnik - TMG

Timočki medicinski glasnik - TMG


Časopis "Timočki medicinski glasnik - TMG" pokrenula je Regionalna podružnica Srpskog lekarskog društva u Zaječaru 1975 godine.

Zahvaljujući kontinualnom izlaženju, danas on spada u jedan od najstarijih medicinskih časopisa u našoj zemlji. Politika časopisa oduvek je bila: prijem kvalitetnih članaka renomiranih autora ali i posebno blagonaklon odnos prema autorima početnicima.

U ovom časopisu publikovali su svoje radove profesori fakulteta, akademici kao i stažeri i uspešni studenti.

Svi radovi podležu recenziji – pretežno profesora medicinskih fakulteta u Srbiji. Pored redovnih brojeva kojih u jednom godišnjem volumena ima četiri, časopis štampa i suplemente posvećene velikim skupovima koji se održavaju u ovom regionu. To su najčešće godišnji skupovi lekara Timočkog regiona, "Timočki medicinski dani" koji se organizuju već 22 godine. U časopisu se takođe oglašavaju i uspešne farmaceutske i druge proizvođačke i distributivne firme. Časopis se od 2003. godine prezentuje i u elektronskom obliku "on line" i na taj način će lakše stizati do korisnika.

Uređivački odbor poziva autore, recenzente i oglašavače da učestvuju svojim prilozima.

Posetite Web sajt Timočkog medicinskog glasnika: www.tmg.org.rs


Uredništvo Timočkog medicinskog glasnika

Glavni i odgovorni urednik:
- dr Emil Vlajić

Pomoćnici glavnog i odgovornog urednika
- mr sci med dr Željka Aleksić
- dr Miljan Jović

Adresa redakcije:
Timočki medicinski glasnik
Zdravstveni centar Zaječar
Rasadnička bb, 19000 Zaječar, Srbija

E-mail: tmglasnik@gmail.com
Web: www.tmg.org.rs

Časopis izlazi četiri puta godišnje.